1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP’den Seçim Hamlesi: “Direnişin Dozunu Artıracağız”

CHP’den Seçim Hamlesi: “Direnişin Dozunu Artıracağız”

CHP, belediyelerine yönelik operasyonlara karşı mitinglerine İstanbul Sancaktepe'de devam ediyor. Genel Başkan Özgür Özel'in çağrısıyla parti kurmayları, milletvekilleri ve il başkanları olağanüstü toplandı. Gündemde erken seçim ve ara seçim ihtimalleri var. Özel, Malatya ve Trabzon’da da mitinglere hazırlanıyor.

Advert
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

SOLMEDYA –  CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana, Adıyaman ve Antalya gibi CHP’li büyükşehir belediyelerine yapılan operasyonların ardından partisinin tüm organlarını olağanüstü toplantıya çağırdı. Partinin milletvekilleri, il başkanları ve kurmay kadrosuyla bir dizi görüşme yapan Özel, “Direnişin dozunu artıracağız” mesajını verdi.

CHP, yarın İstanbul Sancaktepe‘de düzenlenecek mitingle meydanlara çıkacak. Hafta sonu Malatya, önümüzdeki hafta ise Trabzon mitingleri planlanmış durumda. CHP kurmayları, baskıcı iktidara karşı daha sert bir mücadele hattı örüleceğini ifade ederken, nihai hedeflerinin 2 Kasım’da sandığın Türkiye’nin önüne gelmesi olduğunu vurguluyor.

CHP kulislerinde erken seçime karşı iktidarın direnci sürerse, ara seçim senaryoları da tartışılıyor. Parti içinden bazı isimler, özellikle Adana, Antalya, Mersin gibi illerde milletvekillerinin istifasıyla Meclis’te 30 koltuğun boşalmasının sağlanarak anayasal olarak ara seçim zorunluluğunun doğabileceğini savunuyor. Ancak, anayasa gereği Meclis’in ara seçim kararı alması gerekiyor ve mevcut çoğunluk halen Cumhur İttifakı‘nda.

CHP’li yetkililer bu ihtimallerin masada olduğunu belirtirken, istifa gibi adımların risklerini de değerlendiriyor. “Ara seçim konusu detaylarıyla masaya yatırılmalı” diyen parti kurmayları, henüz kesinleşmiş bir kararın olmadığını ve çeşitli seçeneklerin değerlendirildiğini söylüyor.

Öte yandan CHP lideri Özgür Özel, dün il başkanları ve milletvekilleriyle yaptığı toplantının ardından, perşembe günü partisinin tüm belediye başkanlarıyla Ankara’da bir araya gelecek. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, “AKP’nin seçimsiz bir Türkiye hayali ile kırmızı çizgi çoktan aşılmıştır. 86 milyonun kanayan yarasına sandıktan başka hiçbir şey merhem olamaz” sözleriyle mitinglerin siyasi rotasını açıkladı.

CHP’den Seçim Hamlesi: “Direnişin Dozunu Artıracağız”
+ - 0
Advert

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin