1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP’den Çözüm Süreci Komisyonuna Katılım Mesajı: “Cumhuriyetin Temel İlkeleri Tartışma Konusu Olamaz”

CHP’den Çözüm Süreci Komisyonuna Katılım Mesajı: “Cumhuriyetin Temel İlkeleri Tartışma Konusu Olamaz”

Yeni çözüm süreci kapsamında Meclis’te kurulacak komisyona üye vermesi nedeniyle eleştirilen CHP, kamuoyundaki endişelere yanıt verdi. CHP kurmayları, “AKP’nin oyununa alet olmayız, anayasa değişikliği ya da cumhuriyetin temel değerleri gündemimizde yok” diyerek sürecin hassasiyetle yürütüldüğünü vurguladı. Komisyona katılmalarını ise “tarihten gelen sorumlulukla tutarlı bir adım” olarak nitelendirdi. Yeni çözüm süreci kapsamında Meclis’te kurulacak komisyona üye vermesi nedeniyle eleştirilen CHP, kamuoyundaki endişelere yanıt verdi. CHP kurmayları, “AKP’nin oyununa alet olmayız, anayasa değişikliği ya da cumhuriyetin temel değerleri gündemimizde yok” diyerek sürecin hassasiyetle yürütüldüğünü vurguladı. Komisyona katılmalarını ise “tarihten gelen sorumlulukla tutarlı bir adım” olarak nitelendirdi.

Advert
featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

 

SOLMEDYA – Yeni çözüm süreci kapsamında Meclis’te kurulması planlanan komisyonun çalışmalarına başlaması beklenirken, CHP’nin komisyona üye vermesi parti tabanında ve kamuoyunda çeşitli tartışmalara yol açtı. Özellikle geçmiş çözüm süreci deneyimlerinden kaynaklanan endişeleri dikkate alan CHP kurmayları, hem iç kamuoyuna hem de parti seçmenine “Bize güvenin” mesajı verdi.

CHP’li kurmaylar, “AKP’nin Erdoğan’ı ebedi cumhurbaşkanı yapacak bir anayasa değişikliğini meşrulaştırma çabasının parçası olmayız. Kurucusu olduğumuz cumhuriyetin temel ilkelerini hiçbir platformda tartıştırmayız” açıklamasını yaptı.

CHP’nin komisyonda yer alma gerekçesi ise şu sözlerle açıklandı:
“Kürt sorununun çözümünü samimi biçimde isteyen bir partiyiz. SHP döneminden itibaren bu konuda tarihsel bir sorumluluğumuz var. Ayrıca bu süreç başlarken, ‘Meclis’te şeffaf şekilde yürütün’ diyen de bizdik. Dolayısıyla ilkelerimizle tutarlı davranıyoruz.”

‘Dar Gündemi Kabul Etmeyiz’
CHP heyeti, komisyonun sadece terör ve güvenlik odaklı bir yapıya indirgenmemesi gerektiğini belirterek, “Bu komisyonda sadece silah bırakma değil; AYM ve AİHM kararlarına uyulmaması, kayyum atanan belediyeler, tutuklu siyasetçiler, basın ve ifade özgürlüğü, faili meçhuller, sosyal medya paylaşımları nedeniyle yapılan tutuklamalar gibi birçok başlık da yer almalı. Eğer bu adaletsizlikler gündeme alınmazsa, bunu kabul etmeyiz” açıklamasında bulundu.

Komisyonun demokratikleşmenin önünü açacak gerçek bir platform olması gerektiğine işaret eden CHP kurmayları, “Sadece CHP değil, DEM Parti ve diğer muhalif partilerin de talepleri, şehit ve gazi ailelerinin hassasiyetleri bu süreçte mutlaka dikkate alınmalı” dedi.

 

 

 

 

CHP’den Çözüm Süreci Komisyonuna Katılım Mesajı: “Cumhuriyetin Temel İlkeleri Tartışma Konusu Olamaz”
+ - 0
Advert

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin