1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Yeni Anayasa için süreç başladı: Eylül ve Ekim’de yoğun mesai

Yeni Anayasa için süreç başladı: Eylül ve Ekim’de yoğun mesai

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla kurulan 11 kişilik komisyon, yeni anayasa hazırlıkları için Eylül ve Ekim aylarında yoğun bir çalışma yürütecek. 1921’den 1982’ye kadar tüm anayasaları inceleyen komisyon, seçim sistemlerinden yargı yetkilerine kadar farklı başlıkları ele aldı. Çalışmaların sonunda Erdoğan’a kapsamlı bir sunum yapılması planlanıyor.

Advert
featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

SOLMEDYA –  2023 seçimlerinin ardından gündeme gelen yeni anayasa tartışmaları hız kazandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında oluşturulan 11 kişilik komisyon, anayasal gelişim sürecini mercek altına aldı.

Komisyon, 1921, 1924, 1961 ve 1982 anayasalarını geriye dönük inceleyerek Türkiye’nin anayasal tarihindeki değişim ve kırılma noktalarını analiz etti. Ayrıca seçim sistemleri, yargının yetkileri ve dünya örnekleri üzerine istişareler yürütüldü.

Türkiye gazetesinin aktardığına göre, Eylül ve Ekim aylarında çalışmaların yoğunlaşacağı, bu sürecin sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kapsamlı bir sunum yapılacağı bildirildi.

Yeni anayasa hazırlıklarının sadece komisyonla sınırlı kalmayacağı, farklı toplumsal kesimlerin görüşlerinin alınarak geniş bir istişare zemini oluşturulmasının hedeflendiği vurgulandı.

 

Yeni Anayasa için süreç başladı: Eylül ve Ekim’de yoğun mesai
+ - 0
Advert

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin