|
Getting your Trinity Audio player ready... |
SOLMEDYA – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim 2024’te yaptığı çağrıyla siyasi zemine taşınan “Terörsüz Türkiye” süreci, AKP, MHP ve DEM Partili milletvekillerinin Abdullah Öcalan’ın bulunduğu İmralı Cezaevi’ni ziyaret etmesiyle farklı bir aşamaya ulaşmıştı. Bu gelişme, kamuoyunda geniş tartışmalara yol açarken milliyetçi seçmenin ve özellikle Ülkü Ocakları’nın tutumu merak konusu olmuştu.
Bu tartışmalar sürerken dikkat çeken bir olay, 24 Kasım’da Ankara Üniversitesi’ndeki gerginlik sırasında yaşandı. Bir grup Ülkü Ocaklı genç, MHP yönetiminin uzun süredir “muhatap” olarak işaret ettiği Öcalan’a karşı “İmralı basılsın, Apo asılsın” sloganı attı. Bu sloganlar, Ülkü Ocakları tabanındaki huzursuzluğun somut bir göstergesi olarak değerlendirildi.
Cumhuriyet’in ulaştığı Ülkü Ocaklı gençler, isimlerini vermeden yaşanan rahatsızlığı doğruladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi teşkilatından bir öğrenci, kampüste “terör seviciliği” olarak nitelendirdiği sloganlara tepki gösterdiklerini belirterek, Gazi Üniversitesi teşkilatının da kendilerine destek verdiğini söyledi.
Aynı öğrenci, “Terörsüz Türkiye” süreciyle ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:
“Rahatsızlık yok diyemeyiz. Öcalan, PKK terör örgütüyle binlerce can almış bir teröristtir. PKK’ya silah bıraktırması bu gerçeği değiştirmez. Sayın genel başkanımız süreci hayati görüyor ama tabanda ciddi soru işaretleri var.”
Gençlerin aktardığına göre ülkücü hareket içinde Öcalan’ın ziyaret edilmesi ve sürecin kapsamının belirsizliği, milliyetçi kesimde tartışmaları artırmış durumda. Sürecin nasıl şekilleneceği ve Bahçeli’nin bu tepkileri nasıl yöneteceği ise merak konusu olmaya devam ediyor.






