1. Haberler
  2. Gündem
  3. DEM Partili Koçyiğit açıkladı: Öcalan ‘Bahçeli’ye darbe olur’ dedi mi?

DEM Partili Koçyiğit açıkladı: Öcalan ‘Bahçeli’ye darbe olur’ dedi mi?

İmralı'ya giderek terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşen heyette yer alan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Sayın Öcalan’ın ‘Süreç başarısız olursa MHP içerisinde Bahçeli’ye darbe olur’ gibi bir cümlesi yok" dedi.

Advert
featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert
Getting your Trinity Audio player ready...

SOLMEDYA – TBMM’de süreç kapsamında kurulan Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, İmralı’ya giderek terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştü.

Görüşmeye CHP ve Yeni Yol grubu üye vermez iken AKP, DEM ve MHP’den birer üye ile oluşturulan heyet İmralı’ya gitti. Görüşmeye ilişkin komisyonun perşembe günü toplanması ve ayrıntıları ele alması bekleniyor.

MHP’DE DARBE İDDİASI

İmralı görüşmesine ilişkin tartışmalar sürerken AKP’li eski milletvekili Şamil Tayyar‘dan çok konuşulacak bir iddia geldi.

Tayyar, Öcalan’ın süreçle ilgili “Eğer başarılı olmazsa MHP içinde Devlet Bey’e darbe yapılacak” dediğini iddia etti. Bahçeli, iddiaya yanıt olarak, “Bunların hepsi fasa fiso” dedi.

DEM PARTİLİ KOÇYİĞİT AÇIKLADI

İmralı’ya giden heyette yer alan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Spot Basın Kooperatifi’nin Youtube kanalında konuştu.

Koçyiğit, “Sayın Öcalan’ın ‘Süreç başarısız olursa MHP içerisinde Bahçeli’ye darbe olur’ gibi bir cümlesi yok” dedi.

Koçyiğit, şu ifadeleri kaydetti:

‘Eğer süreç başarılı olmazsa darbe mekaniği devreye girer ve bu da birçok kesimi hedef alır’ diye belirttiğini en genel haliyle ifade etmek daha doğru olur açıkçası. Bu bir manipülasyon ve yapan kişiyi de herkes tanıyor. Şamil Tayyar’ın söylediği gibi bir şey değil. Sayın Bahçeli ilk günden beri ciddi bir biçimde risk alarak bu sürecin ilerlemesi için sorumluluk üstlenen olması gerekeni de çok açık ve net bir şekilde ifade eden bir yerde duruyor. Bir odak var. Bu odak çoklu bir şekilde çözüm karşıtı hattın güçlenmesini istiyor ve herkesi de buraya çekmeye çalışıyor. Çözüm karşıtı odağın güçlenmesini engelleyecek bir pozisyonu herkesin göstermesi gerekiyor.”

DEM Partili Koçyiğit açıkladı: Öcalan ‘Bahçeli’ye darbe olur’ dedi mi?
+ - 0
Advert

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin