SOLMEDYA – Kurtulmuş, açılım komisyonu heyetinin İmralı ziyaretinde konuşulanların komisyonla paylaşılmasının esas olduğunu ifade ederek, “Kamuoyundan gizli kapaklı hiçbir şey şimdiye kadar yapılmadı, bu görüşme de gizli kalmayacaktır” dedi. MİT’in görüşmelerle ilgili tutanakları tuttuğunu ve kayıtların elinde bulunduğunu aktardı.
Kurtulmuş, İmralı’nın Kürt yurttaşların taleplerine ilişkin genel çerçevenin korunmaya devam ettiğini belirtti ve görüşmenin yapıcı bir şekilde geçtiğini ifade etti. Komisyon raporunun hazırlanmasının ardından partilerin ortak bir teklifte buluşması ve yasal düzenlemelerin rapora yansıtılması hedefleniyor.
TBMM Başkanı, örgütün silah bırakma adımlarını sürdürmesinin kritik olduğunu vurguladı: “Şimdiye kadar iyi geldi ama bundan sonraki süreç en riskli süreçtir. Örgütün bütün unsurlarıyla silah bıraktığının, örgütsel faaliyetlerden vazgeçtiğinin tespiti gerekiyor. Vatandaşımızın desteği var, işin tıkanmaması gerekir.”






