1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye Soğuğa Teslim: Yağmur, Kar ve Sert Düşüş Geliyor… İstanbul Teyakkuzda

Türkiye Soğuğa Teslim: Yağmur, Kar ve Sert Düşüş Geliyor… İstanbul Teyakkuzda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 26 Aralık Cuma gününe ilişkin raporuna göre Türkiye genelinde yağışlı hava etkisini artırıyor. Sıcaklıkların 4 ila 10 derece düşmesi beklenirken, İstanbul için yoğun kar ve soğuk hava uyarısı yapıldı; tüm ekipler teyakkuz durumuna geçirildi.

Advert
featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert
Getting your Trinity Audio player ready...

SOLMEDYA – Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 26 Aralık Cuma gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre; yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak, birçok bölgede yağmur ve kar etkili olacak. Marmara, (Denizli hariç) Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Isparta ve Ardahan çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yağışların kıyı ve alçak kesimlerde genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu ve Ardahan çevrelerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi öngörülüyor.

SICAKLIKLAR SERT DÜŞECEK

Halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, başta kuzey, iç ve doğu kesimler olmak üzere ülke genelinde 4 ila 10 derece azalacağı tahmin ediliyor. Soğuk havanın önümüzdeki hafta boyunca etkisini sürdürmesi beklenirken, buzlanma ve don olaylarına karşı uyarı yapıldı.

Rüzgarın genellikle kuzey ve doğulu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette; Güneydoğu Anadolu’da ise güneybatı yönlerden eseceği bildirildi.

İSTANBUL İÇİN KAR ALARMI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve AFAD, İstanbul’da beklenen yoğun kar yağışı ve sert soğuklar nedeniyle alarm durumuna geçti. Yapılan son değerlendirmelerde, hava sıcaklıklarının hızla düşeceği ve yeni yıl öncesinde kent genelinde kar yağışının etkili olabileceği belirtildi.

Yetkililer, sürücüleri buzlanma ve olası ulaşım aksamalarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU ÖNE ÇIKANLAR

  • Marmara: Yağmur ve sağanak yağış etkili olacak.
  • Ege: Denizli hariç bölge genelinde yağmur bekleniyor.
  • İç Anadolu: Doğusunda yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar görülecek.
  • Karadeniz: Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde kar etkili olacak.
  • Doğu Anadolu: Ardahan çevrelerinde kar, genelinde don ve buzlanma bekleniyor.
  • Güneydoğu Anadolu: Güney ve batı kesimlerde yağmur ve sağanak görülecek.

Meteoroloji, vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları çağrısında bulundu.

 

Türkiye Soğuğa Teslim: Yağmur, Kar ve Sert Düşüş Geliyor… İstanbul Teyakkuzda
+ - 0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin