SOLMEDYA – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yeni yılda partisinin izleyeceği siyasi yol haritasını netleştirmek amacıyla yürüttüğü toplantılar kapsamında Parti Meclisi (PM) üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda, emekli maaşları üzerinden süren tartışmalar, yeni çözüm süreci kapsamında yaşanan gelişmeler, ABD’nin Venezüella’ya yönelik saldırısı ve güncel siyasal başlıklar masaya yatırıldı.
CHP kurmayları, partinin yeni dönemde çok yönlü bir mücadele hattı izleyeceğini belirterek, “Bir yandan partimize yönelik yargılamalara karşı mücadele ediyoruz, bir yandan emekliler başta olmak üzere yurttaşların haklarını savunuyoruz, bir yandan da iktidar olduğumuzda neler yapacağımızı anlatıyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Kurmaylar, 2026 yılının toplumun geniş kesimleri için zor geçeceğine dikkat çekerek, açıklanan zamların ciddi bir toplumsal tepki yarattığını ve buna karşı eylemlerin süreceğini ifade etti.
Parti kaynakları, siyasetin yargı yoluyla dizayn edilmesine karşı muhalefetin ortak tutum almasının önemine işaret ederek, bu kapsamda diğer muhalefet partileriyle temasların sürdüğünü belirtti.
“İtibarı Transferle Arıyorlar”
Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır’ın CHP’den ayrılarak AKP’ye geçmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan parti kurmayları, bu tür siyasi transferleri gündemin merkezine koymak istemediklerini söyledi. Çakır’ın geçmişte de disiplin sorunlarıyla gündeme geldiğini hatırlatan kurmaylar, AKP’nin toplumdaki desteğini kaybettikçe siyasi transferlerle büyüme algısı yaratmaya çalıştığını savundu.
CHP kurmayları şu değerlendirmeyi yaptı:
“Biz halk siyaseti yapıyoruz. Her hafta meydanlardayız, yurttaşla yan yanayız. Amacımız yalnızca kendi seçmenimize değil, AKP ve MHP seçmenine de ‘CHP ülkeyi yönetecek projelere ve çalışmalara sahip’ dedirtmek. Onları da kazanmaya çalışıyoruz. İktidar sokakta kaybettiği itibarı transfer siyasetiyle telafi etmeye çalışıyor.”
CHP, Özgür Özel, Parti Meclisi, halk siyaseti, emekli maaşları, siyasi transferler, AKP, MHP, yargı baskısı, 2026 bütçesi, muhalefet, Venezüella






