Advert
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Saraçhane Dağılımında Müdahale: Çoğu Çocuk 35 Gözaltı

Saraçhane Dağılımında Müdahale: Çoğu Çocuk 35 Gözaltı

Saraçhane’de düzenlenen mitingin ardından dağılan gençlere polis müdahale etti. Gözaltına alınan 35 kişiden 19’unun 18 yaşın altında olduğu belirtilirken, yaşananlar “gençliğe yönelik tahammülsüzlük” tartışmasını yeniden gündeme taşıdı.

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

SOLMEDYA –  İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlatılan “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin yıldönümünde Saraçhane’de bir araya gelen yüz binlerin dağılımı sırasında polis müdahalesi yaşandı.

Miting sonrası Bozdoğan Kemeri çevresinde bulunan gençlere yönelik müdahalede 35 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların büyük bölümünün çocuk yaşta olması dikkat çekerken, 19 kişinin 18 yaşın altında olduğu ifade edildi. Gözaltına alınan gençler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Edinilen bilgilere göre, gözaltına alınan 35 kişiden 31’inin serbest bırakılması beklenirken, 4 kişinin adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Ancak süreç boyunca özellikle çocuk yaştaki gençlerin uzun süre gözaltı araçlarında bekletildiği ve ailelerine bilgi verilmediği iddiaları, tepkileri büyüttü.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de yaşananlara sert tepki gösterdi. Saraçhane’de gerçekleşen kitlesel buluşmanın barışçıl bir atmosferde tamamlandığını vurgulayan Çelik, dağılım sırasında yapılan müdahaleyi “alışıldık uygulamalar” olarak nitelendirdi.

Çelik, özellikle çocukların gözaltına alınmasına dikkat çekerek, “Bu sistematik tahammülsüzlük neden?” diye sordu. Devlet gücünün 15-17 yaş arası gençler üzerinde kullanılmasını eleştiren Çelik, gözaltına alınan gençlerin sahipsiz olmadığını ve hukuki sürecin yakından takip edileceğini belirtti.

Saraçhane’de başlayan ve Türkiye’nin dört bir yanına yayılan protestoların yıldönümünde yaşanan bu müdahale, ifade özgürlüğü ve toplantı hakkı tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. Özellikle gençlerin hedef alınması, kamuoyunda yeni bir tartışma başlığı açtı.

 

EDİTÖR NOTU:
Bu haber, sahadan gelen bilgiler ve açıklamalar temel alınarak sol medya perspektifiyle yeniden kurgulanmıştır. Metinde özellikle gençlerin ve çocukların maruz kaldığı uygulamalara dikkat çekilerek, hak ve özgürlükler bağlamı öne çıkarılmıştır.

 

 

Saraçhane Dağılımında Müdahale: Çoğu Çocuk 35 Gözaltı
+ - 0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin