Remzi UYSAL
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. TÜRGEM derneğinin açılımı ve de bazı önemli etkinlikler hk kısa bilgi

TÜRGEM derneğinin açılımı ve de bazı önemli etkinlikler hk kısa bilgi

“19 MAYIS TÜRKİYE GENÇLİK VE HALK KÜLTÜR MERKEZİ LÜBECK (TÜRGEM e.gV.) 1989 yılında Almanya’nın Lübeck kentinde kurulmuş olup, kamu yararına çalışmalarından dolayı 2015 yılında S-H Eyalet Başbakanı Torsten ALBIG ile 2024 yılında da S-H Eyalet Sağlık ve Adalet Bakanı Prof. Dr. Kerstin von der DECKEN tarafından onur rozetleri (Ehrennädel) ve de onur belgeleri (Urkunde) ile onurlandırılmıştır.

Advert
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Değerli ve sevgili Bahattin GEMİCİ,

isteğiniz üzre, NRW eyaletinde öncülüğünde başlattığınız ve de Almanya geneline yaymaya çalıştığınız:
“Yaz Sezonu Uçak Biletleri Ucuzlasın” kampanyasını TÜRGEM derneğinin de desteklemesini isteğiniz üzre, size aşağıda TÜRGEM derneğinin açılışını ve de kısa bir solukta okunabilecek önemli etkinliklerini anlatan
TÜRGEM derneğinin açılımı ve de bazı önemli kısa bilgilerini, aşağıda sunuyorum!
————/———-/————/———/————
“19 MAYIS TÜRKİYE GENÇLİK VE HALK KÜLTÜR MERKEZİ LÜBECK (TÜRGEM e.gV.)
1989 yılında Almanya’nın Lübeck kentinde kurulmuş olup, kamu yararına çalışmalarından dolayı 2015 yılında S-H Eyalet Başbakanı Torsten ALBIG ile 2024 yılında da S-H Eyalet Sağlık ve Adalet Bakanı Prof. Dr. Kerstin von der DECKEN tarafından onur rozetleri (Ehrennädel) ve de onur belgeleri (Urkunde) ile onurlandırılmıştır.
TÜRGEM derneği adına, yaptığımız etkinlikleri ve yerinde çalışma ve danışmalar dışında, Kuzey Almanya’da 2008 yılından bu yana Lübeck hapishanesinde her ay düzenli olup, Neumünster gençlik hapishanesinde ise çağrıldığımızda Ortaasya’dan Balkanlar’a kadar uzanan coğrafyada TÜRKÇE konuşan mahkûmlerimizi ziyaret etmekteyim.
TÜRGEM derneği 1995 yılında dönemin T.C. Hamburg Başkonsolosu Recep Ülkü BAŞSOY’un da destekleri ile ÇYDD Kurucu Başkanı Prof. Türkan SAYLAN’a, dönemin T.C. Bonn Büyükelçisi Dr. Onur ÖYMEN’e, yine aynı yıl 1995 yılında T.C. Dışişleri Eski Bakanı Prof. Dr. Mümtaz SOYSAL’a Lübeck Belediye Sarayında konferanslar düzenlemiştir.
TÜRGEM derneği olarak; T.C. Dönemin Başbakanı Bülent ECEVİT’e yaptığımız davet üzre, kendileri TBMM 2. Başkanı Uluç GÜRKAN’ı gönderip, T.C.’nin 75. Yılını (1998) Lübeck Belediye Sarayının görkemli Audienz salonunda dönemin Lübeck Valisi ve de TÜRGEM’in Onursal Üyesi Peter OERTLING’in destek ve himayeleri ile görkemli bir törenle kutlamıştır.
TÜRGEM derneği, 2015 ve 2024 yıllarında; “Almanya’da Türk İzleri”
konferanslarını düzenlemiş olduğu gibi,
20 Kasım 2025 günü de Lübeck Valisi ve TÜRGEM’in Onursal Üyesi Henning SCHUMANN’ın destek ve himayeleri ile Lübeck Belediye Sarayının Audienz salonunda “Türkiye’de Alman İzleri” konferansını da düzenleyecektir.
TÜRGEM derneği, Hamburg Eski Başkonsolosu ve TÜRGEM’in Onursal Üyesi Recep Ülkü BAŞSOY’un İzmir’in Ödemiş ilçesinde düzenlemekte olduğu ilçe orta öğrenim okulları arasında;
“Türkçe Diline Özen. Türkçe Dil Bayrağımdır”, şiarlı yarışmalarına katılıp desteklediği gibi, bu yıl da (2025) yine Ödemiş’te düzenlenecek olan
10. etkinlik ve yarışmaya katılıp destekleyecektir.
Bilginize sunar, çalışmalarınızın ereğe ulaşmasını umarım.
Remzi UYSAL
TÜRGEM Başkanı
Lübeck, 10.8.2025
+49-175- 52 03 127
Not:
Sayın R. Ülkü BAŞSOY’a, TÜRGEM Onursal Üyeliği, kendileri emekli olduktan sonra verilmiştir!
R.U.

TÜRGEM derneğinin açılımı ve de bazı önemli etkinlikler hk kısa bilgi
+ - 0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin