1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Dr. Funda Furtun’dan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne tepki

Dr. Funda Furtun’dan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne tepki

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği, hekimler arasında hayal kırıklığı ve motivasyon kaybı oluşturdu

Advert
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

 

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne tepki göstererek yayımlanan yönetmeliğin tüm meslektaşlar arasında hayal kırıklığı ve motivasyon kaybı oluşturduğunu söyledi.

 

Dr. Furtun, “Bu yönetmelik, aile hekimi olan doktorların tümünü ilgilendiren, çalışma koşullarını ve sözleşmelerin feshedilmesini düzenlemektedir. Yeni yayımlanan yönetmeliğin özeti cezai baskı ve tehdidin artırılması, ücretlerin azaltılmasıdır” dedi.

Dr. Funda Furtun, yönetmeliğin geri çekilmesi gerektiğini vurgulayarak “Tarafların görüşü alınarak yeniden düzenlenmelidir. Evrensel insan hakları ve çalışma hayatının gereği olarak bir sözleşme düzenlenecekse beklenen tarafların birlikte bu sözleşmeyi hazırlaması ve uzlaşmanın sağlanmasıdır. Demokratik hukuk devletinde hiçbir zaman bir sözleşme dayatılamaz” diye konuştu.

Dr. Funda Furtun’dan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne tepki
+ - 0
Advert

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin