1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. Hamburg’a bir tren seyahati

Hamburg’a bir tren seyahati

Almanya’da 2022 Haziran ayından beri kent içi ulaşım İle ülke içinde sadece bölgesel trenlerde 2. sınıf vagonlarda geçerli aylık 9 (dokuz) Euro olan biletlerden, bir defa da olsun, liman kenti Hamburg’a bugün yaptığım ziyarette  ben de yararlanmak istedim.

Advert
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert
Almanya’da 2022 Haziran ayından beri kent içi ulaşım İle ülke içinde sadece bölgesel trenlerde 2. sınıf vagonlarda geçerli aylık 9 (dokuz) Euro olan biletlerden, bir defa da olsun, liman kenti Hamburg’a bugün yaptığım ziyarette  ben de yararlanmak istedim.
Ayrıca, tren yolculuklarını bir başka severim. At İle ulaşım dışında çocukluğumda, 9 yaşında iken ilk ulaşım aracı olarak, pistonları buhar İle çalışan kara tren diye bilinen marşandiste binmiştim.
Ve, uzun yolda içeride hareket etme olanağı tanıması, etrafı temaşa (seyr ve inceleme) etme, yazıp okuma ve de en önemlisi, kara yolları araçlarından daha güvenli olması açısından da.
Sınıf; bir okulun öğrenim yapılan derslik odası ise, ne güzel bir isim ve tanım.
Sınıf; ulaşım araçlarında yer – koltuk, insanlar arasında yaşam kalitesi ile  ırk ve ten rengine dayalı ve de artı değer üreteni  ayrımlaştırma ise, ne kadar çirkin, can yakıcı ve de iğrenç.
Bugün Başkonsolosluğumuzdan, yeni ve  10 yıl uzatılmış, bana dönüşü biraz fazlaca gecikmiş olan pasaportumu teslim alıp ve bu vesile ile de uzun zamandır görüşmediğimiz bir iki dost ile de ülke ve yabancılar politikası İle ilgili konuları değerlendirme olanağını da bulmuş olacağız.
Almanya’da ulaşım araçlarında maske zorunluğu halen geçerli. Ve de böyle olması iyi ve gerekşi.
Zira CORONA pandemisini çiddiye alıp, korunma tedbirlerine uyarak, hem kendimizi, hem de yakınlarımızı korumuş oluyoruz.
Bugün hava ısısı, 28 derece. Hafif te yağmur serpiştirdi. Yağmur serpiştitince, hava ısısının düşeceği düşünülür genelde.
Buna tam tersi diyebiliriz. Neden mi?
Yağmur dinince, Çimen ve ağaç yapraklarındaki yağmur tanecikleri buharlaşıp, havada nem oranını artırır ve hissedilen sıcaklık 2-3 derece artar da, ondan.
Bu mevsim iklimde hava ısısına + (artı) demeye “Arif’e tarif gerekmez” tabiri ile gerek olmasa.
Herkese bol sağlık dileklerimle!
Remzi Uysal
Lübeck / Hamburg, 16.8.2022

Hamburg’a bir tren seyahati
+ - 0
Advert

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin