1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tuzla Demokrasi Hareketi 2 Temmuz’u Unutmadı: Sivas Katliamı’nın 32. Yılında Adalet ve Hafıza Vurgusu

Tuzla Demokrasi Hareketi 2 Temmuz’u Unutmadı: Sivas Katliamı’nın 32. Yılında Adalet ve Hafıza Vurgusu

Sivas Katliamı’nın 32. yıl dönümünde, 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nde yakılarak katledilen 33 aydın ve sanatçı Tuzla Demokrasi Hareketi tarafından unutulmadı. Tuzla Demokrasi Hareketi, yıl dönümünde yayınladığı özel içeriklerle hem yaşamını yitirenleri andı hem de “adalet ve toplumsal hafıza” çağrısı yaptı.

Advert
featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Sivas Katliamı’nın 32. yıl dönümünde, 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nde yakılarak katledilen 33 aydın ve sanatçı Tuzla Demokrasi Hareketi tarafından unutulmadı. Tuzla Demokrasi Hareketi, yıl dönümünde yayınladığı özel içeriklerle hem yaşamını yitirenleri andı hem de “adalet ve toplumsal hafıza” çağrısı yaptı.

“Yakılan yalnızca bedenler değil, bir ülkenin vicdanıydı”

Tuzla Demokrasi Hareketi’nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, “Sivas’ta yakılan sadece 33 can değildi. Aydınlık, özgürlük, düşünce ve sanat da o gün hedef alındı. Bu ülkenin vicdanı Madımak’ta yakıldı. Unutmadık, unutturmayacağız!” ifadelerine yer verildi.

Özel Yayınlar, Belgeseller ve Tanıklıklar

Gün boyu devam eden özel yayın akışında şu içerikler yer aldı:

Sivas Katliamı’nı anlatan belgesel: Olayın tarihsel süreci, tanıklıklar ve kamuoyunun belleğine kazınan görüntülerle birlikte sunuldu.

Şairlerden ve aydınlardan alıntılar ile hazırlanan video serileri, katledilenlerin sesini yeniden duyurdu.

“Adalet Nerede?” başlığıyla yapılan yayın, cezasızlık politikalarına ve 32 yıldır süren adaletsizliğe dikkat çekti.

Tuzla Demokrasi Hareketi Açıklama: “Sivas’la Hesaplaşmadan Yeni Bir Türkiye Kurulamaz”

Tuzla Demokrasi Hareketi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sivas, sadece bir geçmiş trajedisi değil, bugünün yakıcı sorusudur. Gerçek bir yüzleşme olmadan, yeni bir toplum kurulamaz. Madımak bir müze değil; hâlâ yanan bir vicdan yarasıdır.”

Katliamın Ardından

2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Şenlikleri için Sivas’a giden aydın, sanatçı ve yurttaşlardan 33’ü, gerici bir güruhun saldırısı sonucu Madımak Oteli’nde yakılarak katledildi. Olaydan sonra geçen 32 yılda sorumluların bir kısmı ceza alırken, çoğu ya aklandı ya da yargıdan kaçtı. Katliam, Türkiye tarihine bir insanlık suçu ve kültürel kırım olarak kazındı.

Tuzla Demokrasi Hareketi, bu yıl da 2 Temmuz’u unutmadı. Aydınlara, düşünceye, özgürlüğe karşı işlenmiş bu insanlık suçunu bir kez daha hatırlatarak, geçmişle

Tuzla Demokrasi Hareketi 2 Temmuz’u Unutmadı: Sivas Katliamı’nın 32. Yılında Adalet ve Hafıza Vurgusu
+ - 0
Advert

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin