1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Cemil Bayık: “PKK Silah Bırakır Ama Yarın Başkası Silahlanır”

Cemil Bayık: “PKK Silah Bırakır Ama Yarın Başkası Silahlanır”

KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık, silah bırakma tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, kalıcı çözümün yalnızca PKK'nin değil, yapısal sorunların giderilmesiyle mümkün olabileceğini söyledi. Bayık, "Silahlı mücadelenin altyapısı ortadan kaldırılmazsa, yeni silahlı gruplar ortaya çıkar" dedi.

Advert
featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

SOLMEDYA –  Terör örgütünün çatı yapılanması olan KCK’nin eş başkanlarından Cemil Bayık, örgüte yakın bir televizyona verdiği röportajda, Türkiye’deki siyasal koşullara dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

11 Temmuz’da yapılacağı belirtilen silah bırakma açıklamasının sembolik bir adım olduğunu vurgulayan Bayık, esas meselenin yapısal olduğunu savundu. “Eğer Türkiye, Rêber Apo’nun koşullarında değişiklik yaparsa, tecridi ortadan kaldırırsa, özgür bir siyasal zemin oluşursa, biz de silahları bırakabiliriz. Aksi takdirde bu talep gerçekçi olmaz” ifadelerini kullandı.

Basında Duhok ve Hewlêr’de silah bırakılacağına yönelik iddialara da değinen Bayık, bu söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. “Kimse bize bu şekilde baskı yapamaz. Belirttiğimiz koşullar oluşmadan böyle bir adım atmamız mümkün değil” dedi.

Bayık, silahlı mücadelenin sadece bir sonuç olduğunu, esas olarak siyasal ve toplumsal altyapıdaki sorunların çözülmesi gerektiğini belirterek, “PKK silah bırakır ama yarın bir başkası silahlanır. Önemli olan altyapıyı ortadan kaldırmak” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 12 Temmuz’da Kızılcahamam kampında yaptığı ve DEM Parti’nin de ismen geçtiği konuşmaya dair değerlendirmede bulunan Bayık, açıklamayı “kısmen olumlu” bulduklarını, ancak Kürt sorununun çözümüne dair daha net ve güçlü bir dil kullanılmasını beklediklerini ifade etti. “Sadece bizim değil, herkesin sorumluluğunda olan bir meseledir. O yüzden çözüm için herkes elini taşın altına koymalı” dedi.

 

 

 

Cemil Bayık: “PKK Silah Bırakır Ama Yarın Başkası Silahlanır”
+ - 0
Advert

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin