SOLMEDYA – 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin en kritik isimlerinden biri olarak tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, 9 yıldır tutuklu bulunduğu süreçte ilk kez bu denli açık ifadelerle kamuoyuna seslendi. Yeniden görülmeye başlanan “Genelkurmay Çatı Davası” duruşmasında konuşan Öztürk, savunmasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Duruşmayı izleyen DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlara göre, Öztürk şu ifadeleri kullandı:
“Hulusi Akar gerekeni yapsa, daha baştan bu darbe girişimi biterdi. Haksız mahkûmiyetler verilmez, bunca insan ölmezdi. Askerlerin tüm ifadelerinde ‘Akın Öztürk darbeyi engellemeye çalışıyordu’ deniliyor ama ben en ağır cezaya çarptırıldım. Bu, büyük bir kasıt ve hukuksuzluktur.”
Öztürk, darbe gecesi Genelkurmay Başkanı Akar’la birlikte olduğunu ve darbeci askerleri durdurmaya çalıştığını söylediğini aktardı. Dikkat çeken bir diğer açıklaması ise Akar ve Güler’in duruşmalara katılmadığı, yalnızca gizli celselerde ifade verdiği yönündeydi.
“Hulusi Akar ve Yaşar Güler dokuz yıl geçti ama sizden hâlâ şu mahkemeye gelip gerçekleri açıklamanızı bekliyorum. Sizden bunu hâlâ bekliyorum. Gerçeği söylemeyenlere hakkımı helal etmiyorum.”
Gergerlioğlu, Öztürk’ün büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını ve duruşmada oldukça sert bir dille “adalet ve vicdan” vurgusu yaptığını söyledi.






