1. Haberler
  2. Dünya
  3. Trump-Putin zirvesinde öğle yemeği iptal edildi

Trump-Putin zirvesinde öğle yemeği iptal edildi

Alaska’nın Anchorage kentinde düzenlenen ve yaklaşık 3 saat süren ABD–Rusya zirvesi sona erdi. Görüşmenin ardından yapılması planlanan öğle yemeği iptal edildi. Trump Washington’a, Putin ise Moskova’ya dönmek üzere yola çıktı

Advert
featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

SOLMEDYA – . ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleştirilen zirve 3 saatlik görüşmenin ardından sona erdi. Görüşmenin bitmesiyle birlikte iki ülke heyetleri arasında yapılması planlanan öğle yemeği iptal edildi.

Putin ülkesine dönmek üzere uçağa binerken, Trump da Washington’a gitmek için “Air Force One”a geçti.

“Üçe üç” formatında yapılan görüşmede Trump’a ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff eşlik ederken, Putin’in heyetinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov yer aldı.

NE OLMUŞTU?
Görüşmenin ardından kentteki Elmendorf–Richardson Üssü’nde ortak basın toplantısı düzenlendi. Trump, görüşmelerde önemli ilerlemeler kaydettiklerini ancak nihai bir anlaşmaya varılamadığını açıkladı.
“Henüz tam olarak anlaşamadığımız birkaç önemli konu var ancak bazı ilerlemeler kaydettik. Anlaşma sağlanana kadar anlaşma olmamıştır” ifadelerini kullandı.

 

 

Trump-Putin zirvesinde öğle yemeği iptal edildi
+ - 0
Advert

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin