SOLMEDYA – . ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleştirilen zirve 3 saatlik görüşmenin ardından sona erdi. Görüşmenin bitmesiyle birlikte iki ülke heyetleri arasında yapılması planlanan öğle yemeği iptal edildi.
Putin ülkesine dönmek üzere uçağa binerken, Trump da Washington’a gitmek için “Air Force One”a geçti.
“Üçe üç” formatında yapılan görüşmede Trump’a ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff eşlik ederken, Putin’in heyetinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov yer aldı.
NE OLMUŞTU?
Görüşmenin ardından kentteki Elmendorf–Richardson Üssü’nde ortak basın toplantısı düzenlendi. Trump, görüşmelerde önemli ilerlemeler kaydettiklerini ancak nihai bir anlaşmaya varılamadığını açıkladı.
“Henüz tam olarak anlaşamadığımız birkaç önemli konu var ancak bazı ilerlemeler kaydettik. Anlaşma sağlanana kadar anlaşma olmamıştır” ifadelerini kullandı.






