1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Pervin Buldan: “Öcalan medyadaki düşmanca dilden rahatsız, çözüm iktidarın elinde”

Pervin Buldan: “Öcalan medyadaki düşmanca dilden rahatsız, çözüm iktidarın elinde”

DEM Parti İmralı Heyeti üyesi Pervin Buldan, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın “süreç”le ilgili medyadaki olumsuz yorumlardan rahatsız olduğunu açıkladı. Buldan, Öcalan’ın ciddi eleştirilerde bulunduğunu belirterek, “Bunları kaldırmak iktidarın elinde” dedi. Ayrıca İmralı’ya gidecek heyet ve Öcalan-Demirtaş iddiaları hakkında da açıklamalarda bulundu.

Advert
featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

 

SOLMEDYA – DEM Parti İmralı Heyeti üyesi Pervin Buldan, iktidarın “Terörsüz Türkiye” başlığı altında yürüttüğü sürece dair açıklamalarda bulundu.
Terör örgütüne yakın bir televizyon kanalında konuşan Buldan, Abdullah Öcalan’ın son görüşmede medyadaki dil ve yorumlardan rahatsızlığını dile getirdiğini ifade etti.

Buldan, şu sözlerle Öcalan’ın değerlendirmesini aktardı:

“Sayın Öcalan çok rahatsız olduğu bir mesele üzerinde durdu. Hâlâ birçok kanalın düşmanca dili sürdürdüğünü, bu çevrelerin derdinin çözüm ve barış olmadığını söyledi. Medya da, yargı da iktidarın elinde. Dolayısıyla bu durumu düzeltmek hükümetin görevi, ancak bir ilerleme kaydedilmedi.”

İmralı’ya gitmesi beklenen komisyon heyetine dair de bilgi veren Buldan, “Beş partinin grup temsilcilerinden oluşan 5 kişilik bir heyet gitmesi planlanıyor” dedi. Grubu bulunmayan partilerden temsilci olup olmayacağının ise belirsiz olduğunu belirtti.
Buldan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un adaya gitmeyeceğini, böyle bir gündemin olmadığını da sözlerine ekledi.

Son dönemde medyada yer alan “Demirtaş’ın tahliyesine Öcalan set çekti” yönündeki iddialara da yanıt veren Buldan, bu haberleri kesin bir dille yalanladı.

“Ne bugün ne de geçmişte Sayın Selahattin Demirtaş hakkında olumsuz bir söz söylenmedi. Aksine Öcalan, Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tutukluluğunun kabul edilemez olduğunu belirtti ve özel selamlarını gönderdi,” dedi.

Buldan, Öcalan ile Demirtaş’ı karşı karşıya getirmek isteyen çevrelerin manipülasyon yaptığını savunarak, kamuoyunun bu tür iddialara itibar etmemesi gerektiğini vurguladı.

 

Pervin Buldan: “Öcalan medyadaki düşmanca dilden rahatsız, çözüm iktidarın elinde”
+ - 0
Advert

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin