1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Ümit Özdağ: “DAM ittifakı gidiyor; DEM Parti oylarını artıracak, AK Parti ve MHP büyük düşüş yaşayacak”

Ümit Özdağ: “DAM ittifakı gidiyor; DEM Parti oylarını artıracak, AK Parti ve MHP büyük düşüş yaşayacak”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, DEM Parti, AK Parti ve MHP’den oluştuğunu söylediği “DAM ittifakı”nın sona erdiğini belirterek, “Bu ittifakın bir partisi oylarını artıracak, o da DEM Parti. Ancak AK Parti ve MHP’nin oylarında trajik bir düşüş yaşanacak” dedi. Özdağ, ayrıca Türk milliyetçiliğinin tarih boyunca Türkiye’nin milli güvenliği açısından haklı çıktığını vurguladı.

Advert
featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

SOLMEDYA – Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin düzenlediği Tarım Çalıştayı’nın ardından, Milliyetçi Kongre Derneği’nin TBB Litai Konukevi’ndeki kongresine katıldı.

Konuşmasında Türk dünyasının birlik ve dayanışma fikrinin tarihsel önemine dikkat çeken Özdağ, milliyetçiliğin Türkiye’nin milli güvenliği için stratejik bir duruş olduğunu ifade etti. “Tarih bizi haklı çıkardı” diyen Özdağ, Sovyetlerin yıkılış sürecinde Türkiye’nin ikinci bir Afganistan olmamasının önemini vurguladı.

Özdağ, 1992’de yapılan ilk Türk Dünyası Kurultayı’ndan bugüne Türk dünyasında yaşanan gelişmeleri hatırlatarak, “O gün otağda bir araya gelenler ‘Biz ne kadar çokmuşuz’ diyordu, bugün ise bu birlik Birleşik Türk Devletleri Teşkilatı ile kurumsallaştı” dedi.

Bir anısını da paylaşan Özdağ, “Tarihin doğru yanında olduğumuz için siyasi mücadelesini verdiğimiz bayrağı, tarih Abdullah Gül’e çektirdi” sözleriyle salondan alkış aldı.

⚙Siyasi Değerlendirme:

Yaklaşan seçim sürecine ilişkin de konuşan Özdağ, “Türk milliyetçilerinin iktidarı uzak bir hayal değil” ifadelerini kullandı.

“DEM, AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu ‘DAM ittifakı’ gidiyor. Bu ittifakın bir partisi oylarını yükseltecek; DEM Parti. DEM’in oyu, 2013 Haziran’ından daha fazla olacak. Ancak AK Parti ve MHP açısından durum trajik bir düşüşle sonuçlanacak.”

Özdağ, seçmen davranışına ilişkin olarak da, “Seçmen geleceğin ideallerinden çok, bugünün ekonomik koşullarına göre oy veriyor. Bizim eksikliğimiz mesajlarımızı bu gerçekliğe göre yeterince anlatamamak” dedi.

Konuşmasının sonunda “Zafer Turizm hazır” ifadesiyle partisinin iktidara hazırlık sürecine gönderme yapan Özdağ, “İktidara gelmenin planını yapmak değil, iktidara geldikten sonra ne yapacağımızın da planını yapmak gerekiyor” sözleriyle kongreden ayrıldı.

 

 

 

Ümit Özdağ: “DAM ittifakı gidiyor; DEM Parti oylarını artıracak, AK Parti ve MHP büyük düşüş yaşayacak”
+ - 0
Advert

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin