Haber: Atilla Yüceak / Sol Medya
TBB ve hukuk örgütleri, yargı bağımsızlığı ve adil yargılanma hakkı için adliye önünde seslerini yükseltti.
Ankara Adliyesi önünde Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından düzenlenen “Savunmaya Özgürlük Nöbeti” devam ediyor. 2 Ekim’den bu yana süren nöbette, çok sayıda baro başkanı ve yüzlerce avukat, hukukun siyasetin gölgesine itildiği günlerde “Buradayız ve vazgeçmiyoruz” mesajı verdi.
Kocaeli Barosu Başkanı Av. Kadir Caner Karakadılar, adliye önünde yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmamasına sert tepki gösterdi:
“Bu nöbet, hukuka yönelen saldırılara karşı bir siper nöbetidir. Savunma; toplumun onuru, özgürlüğü ve nefesidir.”
Karakadılar, yalnızca hukuk alanındaki krizlere değil, toplumsal sorunlara da dikkat çekti: ekonomik çöküşten çocuk istismarına, iş cinayetlerinden ekolojik yıkıma kadar ülkenin kanayan tüm yaralarını gündeme taşıdı. Konuşmasında örnekler vererek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ekonomik bunalımın altında ezilen gençler, Yenidoğan çetesinin kurbanı bebekler, yangın ve iş cinayetlerinde hayatını kaybeden yurttaşlarımız için nöbetteyiz. Kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet, İstanbul Sözleşmesi’nin savunusu için nöbetteyiz. Gazetecilere, öğrencilerimize ve doğamıza yönelik saldırılara karşı da sessiz kalmıyoruz.”
Karakadılar, nöbetin yalnızca bugünü değil, ülkenin geleceğini korumak için verildiğini vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:
“Kimin yanlışı olduğuna bakmaksızın yanlışa yanlış, hukuksuza hukuksuz demek için nöbetteyiz. Güzel ülkemin güzel insanlarının geleceği için nöbetteyiz. Bugün duymasalar da biliyoruz ki tarih bizi dinliyor ve not ediyor.”
Nöbete katılan tüm avukatlar, adliye önünde birleşerek, adil yargılanma ve savunma hakkının vazgeçilmezliğine dikkat çekti.






