Advert
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan’ın Rize Programında Dikkat Çeken Harcama: Günlük 4.3 Milyon TL

Erdoğan’ın Rize Programında Dikkat Çeken Harcama: Günlük 4.3 Milyon TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize programında görevli personele verilen yemek hizmeti için yapılan 12.9 milyon TL’lik harcama, kamu kaynaklarının kullanımı tartışmasını yeniden alevlendirdi.

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Mart’ta Rize’de gerçekleştirdiği bayramlaşma programı, kamu harcamaları açısından dikkat çeken verileri ortaya koydu. Rize İl Emniyet Müdürlüğü’nün ihale kayıtlarına göre, program kapsamında görevli personele sunulan yemek hizmeti için 5 gün içinde toplam 12 milyon 928 bin 620 TL harcandı.

Verilere göre, sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeklerinden oluşan toplam 22 bin 277 öğün için ödeme yapıldı. Bu da günlük yaklaşık 4 milyon 309 bin TL’lik bir maliyete işaret ediyor. Hesaplamalara göre organizasyon süresince günlük ortalama 6 bin 700 personelin görev yaptığı değerlendiriliyor.

İhaleyi, uzun unvanlı bir şirket olan Çelikoğlu Yemek Sanayi Temizlik Turizm Nakliyat Pazarlama İnşaat Medikal ve Tüketim Maddeleri Ticaret aldı. Ancak şirketin kamuya açık kurumsal bir internet sitesinin bulunmaması ve iletişim girişimlerine yanıt alınamaması dikkat çekti.

Konuyu gündeme taşıyan CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, verilerin EKAP kayıtlarına dayandığını belirterek harcamanın büyüklüğüne dikkat çekti. Ocaklı, “Kamu güvenliği elbette tartışılmaz. Ancak bu ölçekte bir organizasyonun maliyeti ve gerekliliği sorgulanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Ocaklı, Türkiye’de artan geçim sıkıntısına da dikkat çekerek, aynı kaynağın farklı alanlarda kullanılabileceğini vurguladı. Yapılan değerlendirmelerde, söz konusu bütçeyle yüz binlerce öğrenciye yemek sağlanabileceği ya da dar gelirli vatandaşlara destek verilebileceği ifade edildi.

Tartışma, kamu harcamalarında önceliklerin nasıl belirlendiği ve şeffaflık konularını bir kez daha gündeme taşıdı.

MADDELER
• Rize programında yemek hizmeti için 12.9 milyon TL harcandı
• Toplam 22 bin 277 öğün yemek verildi
• Günlük maliyet yaklaşık 4.3 milyon TL
• Günlük ortalama 6 bin 700 personel görev aldı
• İhaleyi Çelikoğlu isimli şirket kazandı
• Şirketin kamuya açık kurumsal bilgileri sınırlı
• Harcama kamuoyunda tartışma yarattı

EDİTÖR NOTU
Haberde yer alan veriler resmi ihale kayıtlarına dayandırılsa da, harcamanın kapsamı ve zorunluluğu konusundaki tartışmalar siyasi ve ekonomik perspektiflere göre farklı değerlendirmelere açık. Bu tür haberlerde şeffaflık ve karşılaştırmalı veri sunumu, kamuoyunun sağlıklı değerlendirme yapabilmesi açısından kritik önem taşıyor.

Erdoğan’ın Rize Programında Dikkat Çeken Harcama: Günlük 4.3 Milyon TL
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!