Haber: Erdem UYGUR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik açılan davada ilk duruşma tarihi 9 Mart olarak belirlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında görevden alınan İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 402 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildiğini açıkladı. İddianamede, İmamoğlu hakkında “örgütün kurucusu ve lideri” suçlaması yöneltilerek 142 ayrı suçtan 2 bin 352 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan 3 bin 700 sayfayı aşkın iddianame, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede aralarında CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve görevden alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 402 kişi şüpheli olarak yer aldı. Bu kişilerden 105’i tutuklu bulunuyor.
Savcılık, İmamoğlu hakkında “örgütün kurucusu ve lideri” nitelendirmesinde bulunarak 142 farklı suçlamadan toplam 2 bin 352 yıla kadar hapis talep etti.
Mahkeme, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İmamoğlu ve diğer sanıklar hakkında tutukluluk halinin devamına hükmederken, davanın ilk duruşma tarihini 9 Mart olarak belirledi.
Davanın kamuoyu tarafından yakından takip edildiği, siyasi ve hukuki etkilerinin önümüzdeki süreçte daha yoğun tartışılacağı belirtiliyor.






