SOLMEDYA – Adalet Bakanı Akın Gürlek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kamuoyuna açıkladığı mal varlığı iddialarına yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. Gürlek, söz konusu iddiaların “herhangi bir delile dayanmadığını” savunarak, bunun “kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir algı operasyonu” olduğunu ileri sürdü.
20 yılı aşkın süredir kamu görevinde bulunduğunu belirten Gürlek, kendisinin ve hâkim olan eşinin mal varlığı beyanlarını mevzuata uygun şekilde düzenli olarak ilgili kurumlara sunduğunu ifade etti. İddialarda yer alan bilgilerin tapu kayıtlarında karşılığı olmadığını öne süren Gürlek, Özgür Özel’in açıklamalarını “hayal ürünü” olarak nitelendirdi.
Açıklamasında sert ifadeler kullanan Gürlek, geçmişte de benzer iddiaların gündeme getirildiğini ve asılsız çıktığını savundu. Kendisinin özellikle yargı görevleri sırasında yürüttüğü soruşturmalar nedeniyle hedef alındığını iddia eden Gürlek, bu sürecin “sistematik bir karalama kampanyasının parçası” olduğunu dile getirdi.
Gürlek, iddialar karşısında başta manevi tazminat olmak üzere gerekli hukuki adımları atacağını da duyurdu.
Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Gürlek’in mal varlığına ilişkin detaylı veriler paylaştı. Tapu kayıtlarına dayandığını öne sürdüğü açıklamasında Özel, Gürlek’in toplamda 452 milyon liralık gayrimenkule sahip olduğunu iddia etti.
Özel, bir kamu görevlisinin maaşıyla bu büyüklükte bir servetin edinilmesinin mümkün olmadığını savunarak, “19 yıllık maaşıyla bu varlıkların alınması imkânsız” ifadelerini kullandı. Açıklama, kamu kaynaklarının kullanımı ve şeffaflık tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.
Söz konusu karşılıklı açıklamalar, yargı bağımsızlığı, siyaset-yargı ilişkisi ve kamu görevlilerinin mal varlığı şeffaflığına ilişkin tartışmaları da derinleştirdi.
EDİTÖR NOTU:
Taraflar karşılıklı olarak birbirini suçlarken, iddiaların bağımsız ve şeffaf bir şekilde incelenmesi kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından kritik önem taşıyor.






