1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Bahçeli’den CHP’ye Müdahale Niteliğinde Çağrı: “Mutlak Butlan Sonrası Kılıçdaroğlu Genel Başkan Sayılmalı”

Bahçeli’den CHP’ye Müdahale Niteliğinde Çağrı: “Mutlak Butlan Sonrası Kılıçdaroğlu Genel Başkan Sayılmalı”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP’deki mutlak butlan tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada hem Kemal Kılıçdaroğlu’nu hem de Özgür Özel’i eleştirdi. CHP’de yaşanan sürecin yalnızca parti içi bir mesele olmadığını savunan Bahçeli, mahkeme kararları gerekçe gösterilerek Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olarak kabul edilmesi gerektiğini ileri sürdü. Bahçeli’nin açıklamaları, muhalefetin iç işleyişine yönelik siyasi müdahale tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

– MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP’de mutlak butlan kararının ardından yaşanan tartışmalara ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Türkgün gazetesine yaptığı açıklamada hem CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i hem de önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Bahçeli, parti içinde uzlaşı yerine ayrışmanın derinleştiğini savundu.

Bahçeli, CHP’de yaşanan gelişmelerin yalnızca parti içi bir sorun olarak görülemeyeceğini belirterek, bunun devlet ve toplum açısından da sonuçlar doğurduğunu öne sürdü. Mahkeme kararlarına herkesin uyması gerektiğini ifade eden MHP lideri, farklı bir karar çıkıncaya kadar Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanı olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Özgür Özel’in izlediği siyasi tutumun hukuki süreci zorlaştırdığını savunan Bahçeli, CHP’nin tarihsel sorumluluğundan uzaklaştığını ileri sürdü. Parti içinde yeni oluşum arayışlarının ve farklı adres aramalarının gündeme gelmesinin bölünme riskini artırdığını belirten Bahçeli, her iki isme de “özeleştiri yaparak ortak çözüm zemini oluşturma” çağrısında bulundu.

CHP’nin Cumhuriyet’in kurucu partisi olduğuna vurgu yapan Bahçeli, yaşanan krizin bir an önce sağduyu ve uzlaşı temelinde çözülmesi gerektiğini ifade etti. Açıklamalar, iktidar ortağı MHP’nin muhalefetin iç tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerini sürdürdüğünü ortaya koyarken, siyaset kulislerinde yeni tartışmaları da beraberinde getirdi.

 

EDİTÖR NOTU

Editör Notu: Devlet Bahçeli’nin açıklamaları, CHP’de devam eden hukuki ve siyasi tartışmalara ilişkin yeni bir polemik başlığı oluşturdu. Muhalefet çevrelerinde, iktidar blokunun CHP’nin iç süreçlerine yönelik değerlendirmelerinin siyasi müdahale niteliği taşıdığı yönünde eleştiriler dile getirilirken, parti içindeki gelişmelerin yargı süreçleriyle birlikte şekillenmeye devam ettiği belirtiliyor.

Bahçeli’den CHP’ye Müdahale Niteliğinde Çağrı: “Mutlak Butlan Sonrası Kılıçdaroğlu Genel Başkan Sayılmalı”
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!