Advert
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. İBB Operasyonunda Yeni Dalga: Gözaltılar ve Tutuklamalar Artıyor

İBB Operasyonunda Yeni Dalga: Gözaltılar ve Tutuklamalar Artıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında yeni bir gözaltı dalgası daha yaşandı. Aralarında kamu görevlileri ve iş insanlarının da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında bugüne kadar 97 kişi tutuklanırken, toplam şüpheli sayısı 312’ye ulaştı. Soruşturmanın Ekrem İmamoğlu dönemiyle ilgili olarak genişletildiği belirtiliyor.

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Haber: Erdem UYGUR

SOLMEDYA –  İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturmasında bugün yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında “suç örgütü kurmak, rüşvet almak, rüşvet vermek ve ihaleye fesat karıştırmak” suçlamalarıyla 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Emniyet birimlerinin eş zamanlı operasyonuyla şu ana kadar 14 şüpheli gözaltına alındı, 4 kişi ise firari durumda.

Soruşturmadaki Son Durum:

  • Toplam şüpheli sayısı: 312
  • Gözaltına alınan: 303 kişi
  • Tutuklu: 97 kişi
  • Adli kontrolle serbest: 206 kişi
  • Aranan şüpheli: 9 kişi

İmamoğlu Dönemi İncelemede

Soruşturmanın odağında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önceki başkanı Ekrem İmamoğlu dönemine ait usulsüzlük iddiaları bulunuyor. Savcılık kaynakları, bu sürecin “örgütsel yapı” içinde değerlendirildiğini ve soruşturmanın derinleştirilerek sürdürüldüğünü ifade ediyor.

Etkin Pişmanlık İtirafları Dosyayı Genişletti

Şu ana kadar 73 kişinin etkin pişmanlık kapsamında ifade verdiği belirtiliyor. Bu kişilerin verdiği bilgilerle yeni bağlantılar ortaya çıkarıldı. Tutuklu iken etkin pişmanlıktan yararlanan 39 kişi tahliye edilirken, 2 kişi halen tutuklu bulunuyor:

  • Yakup Öner – İBB Harita Mühendisi
  • Orçun Muhittin Yılmaz – Avukat

Tutuklu Öne Çıkan İsimler:

  • Ekrem İmamoğlu – Eski İBB Başkanı
  • Murat Ongun – İBB Başkan Danışmanı / Medya A.Ş. Başkanı
  • Fatih Keleş – İBB Spor Kulübü Başkanı
  • Mehmet Murat Çalık – Beylikdüzü Belediye Başkanı
  • Ali Kurt – KİPTAŞ Başkanı
  • Aykut Erdoğdu – Eski CHP Milletvekili
  • Diğer İBB daire başkanları, iştirak şirketi yöneticileri ve danışmanlar

Bu kişiler, kamu ihalelerinde usulsüzlük yapmak, belediye kaynaklarını usulsüz yönlendirmek ve rüşvet zinciri oluşturmakla suçlanıyor.

Yeni Gözaltılar Yolda Olabilir

Son operasyonda yakalanan 14 kişinin ifadeleri alınırken, firari 4 kişinin yanı sıra soruşturmada adı geçen yeni kişilerin de dosyaya eklenmesi bekleniyor. Savcılık kaynakları, ilerleyen günlerde yeni gözaltı kararlarının gelebileceğini açıkladı.

İBB Operasyonunda Yeni Dalga: Gözaltılar ve Tutuklamalar Artıyor
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!