– CHP İstanbul İl Yönetimi, parti disiplini ve örgüt ilkelerine aykırı hareket edildiği gerekçesiyle İstanbul’da 7 ilçe başkanı ve yönetimini görevden aldı. Görevlendirilen Gürsel Tekin, bazı ilçe yöneticilerinin farklı bir siyasi oluşumun hazırlıkları içerisinde yer aldığını belirterek haklarında tedbirli disiplin sürecinin başlatıldığını açıkladı.
CHP İstanbul Örgütünde Kritik Karar
Cumhuriyet Halk Partisi’nde İstanbul örgütünü yakından ilgilendiren dikkat çekici bir karar alındı. CHP İstanbul İl Yönetimi adına açıklama yapan Gürsel Tekin, parti tüzüğü, örgüt disiplini ve siyasi ahlak ilkelerine aykırı faaliyet yürüttüğü değerlendirilen 7 ilçe başkanı ile ilçe yönetimlerinin görevden alındığını duyurdu.
Tekin, yaptığı açıklamada CHP’nin kişisel siyasi hesapların değil, kurumsal ilkelerin partisi olduğunu vurgulayarak, görevde bulunan ilçe başkanlarının başka bir siyasi oluşumun hazırlıkları içerisinde yer almalarının veya buna aracılık etmelerinin kabul edilemeyeceğini ifade etti.
“Parti Disiplini Her Şeyin Üzerindedir”
Açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi’ni temsil eden herkesin öncelikle parti tüzüğüne, örgüt disiplinine ve siyasi ahlaka bağlı kalmak zorunda olduğu belirtilirken, bu ilkelere aykırı davranan kişilerin görevlerine devam etmelerinin mümkün olmadığı kaydedildi.
Bu kapsamda görevden alınan ilçe başkanlarının tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiği bildirildi.
Görevden Alınan İlçeler
CHP İstanbul İl Yönetimi tarafından görevden alınan ilçe başkanlıkları şunlar oldu:
- Başakşehir
- Büyükçekmece
- Beylikdüzü
- Kadıköy
- Pendik
- Silivri
- Esenyurt
Söz konusu ilçelerde ilçe başkanlarıyla birlikte ilçe yönetim kurullarının da görevlerine son verildi.
CHP’de Yeni Sürecin İlk Adımı mı?
Kararın, CHP içerisinde son dönemde yaşanan siyasi tartışmalar ve yeni siyasi oluşum iddialarının gölgesinde alınması dikkat çekti. Parti kulislerinde, disiplin sürecinin önümüzdeki günlerde farklı illere ve yeni isimlere uzanabileceği yönünde değerlendirmeler yapılırken, CHP yönetiminin örgüt disiplinini önceleyen yeni bir süreci başlattığı yorumları da yapılıyor.
Kararın ardından gözler hem disiplin kurulunun vereceği kararlara hem de görevden alınan ilçe başkanlarının yapacağı açıklamalara çevrildi.
TEKİN: ‘KABUL EDİLEMEZ’
Kararı, mahkeme kararıyla CHP İstanbul İl Başkanlığına getirilen Gürsel Tekin duyurdu. Tekin, X hesabından yaptığı açıklamada parti yöneticilerinin görevlerini sürdürürken başka bir siyasi oluşumun hazırlıkları içinde yer almalarının veya bu sürece aracılık etmelerinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Tekin, “Cumhuriyet Halk Partisi hiç kimsenin kişisel siyasi hesabının aracı değildir. Partimizin kurumsal kimliği, disiplini ve gelenekleri her türlü kişisel tasarrufun üzerindedir. Bu konuda en küçük bir tavize dahi yer yoktur” ifadelerini kullandı.
Editör Notu
Bu haberde yer alan bilgiler, CHP İstanbul İl Yönetimi adına Gürsel Tekin tarafından yapılan resmi açıklama esas alınarak hazırlanmıştır. Görevden alınan ilçe başkanları veya yönetimlerinin konuya ilişkin yapacakları açıklamalar olması halinde haberimiz güncellenecektir.






