1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail’in sözde soykırım hamlesine Ermenistan’dan tepki! Paşinyan ne söyledi?

İsrail’in sözde soykırım hamlesine Ermenistan’dan tepki! Paşinyan ne söyledi?

İsrail hükümetinin sözde Ermeni soykırımını tanıma kararı almasına Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan ilk tepki geldi. Paşinyan, konunun silah olarak kullanılmasına karşı olduklarını belirtti

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

İsrail hükümetinin sözde Ermeni soykırımını tanıma kararı almasına Ermenistan‘dan ilk yorum geldi. Başbakan Nikol Paşinyan konuya ilişkin konuştu.

Ermenistan’ın resmi haber ajansı Armenpress’in haberine göre Paşinyan, lideri olduğu Sivil Sözleşme Partisi’nin toplantısının ardından, İsrail hükümetinin aldığı karara ilişkin bir soruyu yanıtladı.

‘KONUYA DAHİL OLMAMAK ERMENİSTAN’IN ÇIKARINA’

Söz konusu karara ilişkin Paşinyan, “Bir yanıt verme ihtiyacı görmüyoruz. Çünkü bu meselenin bir silah olarak kullanılması sürecine dahil olmamanın, Ermenistan’ın çıkarlarına olduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İsrail hükümeti, dün Ermenilerin 1915 olaylarına ilişkin iddialarını oybirliğiyle “soykırım” olarak tanıma kararı almıştı.

İsrail’in sözde soykırım hamlesine Ermenistan’dan tepki! Paşinyan ne söyledi?
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!