– Ayetullah Mücteba Hamaney, İran’ın şehit lideri Ayetullah Ali Hamaney’in cenaze törenlerine ilişkin resmi bir mesaj yayınladı. Tüm İslam dünyasını derinden sarsan suikastın ardından bir bildiri paylaşan Ayetullah Hamaney, direniş cephesinin sarsılmaz kararlılığına dikkat çekerek hain saldırının intikamının mutlaka alınacağını vurguladı.
HAMANEY’DEN KARARLILIK MESAJI
Düzenlenen suikastın karşılıksız kalmayacağının altını çizen Ayetullah Mücteba Hamaney, intikam iradesinin şahıslara bağlı olmadığını ifade ederek şu kararlı açıklamalarda bulundu:
“Biz olsak da olmasak da bu gerçekleşecektir ve yakında dünyanın dört bir yanındaki özgür insanlardan her biri bu ilahî görevin bir kısmını yerine getirecektir.”
‘ŞEHİT ÖNDERİMİZE SÖZ VERİYORUZ’
Hamaney mesajında şu ifadelere yer verdi:
“İşte bu, Hüseyin aleyhisselâmın mazlumiyet feryadının ve onun ‘Bana yardım edecek bir yardımcı yok mu?’ nidâsının İran’da, ardından Irak’ta ve diğer ülkelerde meydana getirdiği hayat verici coşkunun ta kendisidir; batılın saflarında deprem meydana getiren de budur.
Bu münasebetle İran ve Irak şehirleri ile köylerinde, özellikle Tahran, Kum, Necef, Kerbelâ ve Meşhed’de milyonlarca insanın gösterdiği hayret verici, düşmanları kahreden ve tarihî katılımlarından dolayı içtenlikle teşekkür etmeyi de gerekli görüyorum.
Milletimiz Hüseyin’in kanının intikamını isteyen bir millettir. Bu büyük millet yıllar boyunca evlatlarını Hüseyin uğruna, Hüseyin’in düşmanlarına ve Hüseynî meşrebin düşmanlarına karşı verilen savaşta feda etti. Bugün de onun ve çağın Hüseynîlerinin kanının intikamını istemektedir.
Şimdi şehit önderimize sesleniyoruz:
Ey mazlumca katledilmiş olan! Ey izzet sahibi mazlum! Ey Allah’ın salih kulu! Şimdi gözleri yaşlı ve kalpleri kırık bir halde sizin naaşınızla vedalaşırken sizinle ahit ediyoruz ki, sizin mektebinizi koruyacağız, çizdiğiniz dosdoğru yolu sebatla yürüyeceğiz, bu yolda zorluklardan korkmayacağız ve sizin gibi ilahî müjdelere ve vaatlere gönül bağlayacağız.
Temiz kanınızın ve bu iki savaşın bütün şehitlerinin kanının intikamını suçlu ve rezil katillerden alacağımıza söz veriyoruz. Bu intikam milletimizin talebidir ve kesinlikle gerçekleşmelidir
Bu suçluların, en üst düzeylerinden en alt kademelerine kadar isimleri mevcuttur. Onlar sakin ve yataklarında bir ölüm görme arzusunu mezara götüreceklerdir. Bilmelidirler ki bu mesele benim veya diğer sorumluların varlığına bağlı değildir. Biz olsak da olmasak da bu gerçekleşecektir ve çok yakında dünyanın dört bir yanındaki özgür insanlar bu ilahî görevin bir bölümünü yerine getireceklerdir.”






