1. Haberler
  2. Eğitim
  3. CHP’li İlgezdi: ‘Bağış veremeyen veliler geri çevriliyor ’

CHP’li İlgezdi: ‘Bağış veremeyen veliler geri çevriliyor ’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi; koronavirüs salgını nedeniyle okulların açılıp açılmayacağı tartışmaları sürerken, okul kayıtları için velilerden kırtasiye, temizlik gibi isimlerle zorla bağış talep edildiğini belirterek, “Bakanlık, kayıt için velilerden ‘zorunlu bağış’ almayı kesinlikle yasaklamasına rağmen, bağış yapamayan velilerin çocukları okullara kaydedilmiyor.

Advert
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

 

Okul yöneticileri ‘Bağış yoksa kayıt da yok’ diyerek velileri geri çeviriyor” açıklamasını yaptı.

Yaşanan mağduriyetlerin sık sık sosyal medya ve şikâyet sitelerinde veliler tarafından dile getirildiğini söyleyen İlgezdi, “Kendi mahallesindeki okul yerine daha iyi olarak nitelendirilen okullara kayıt yaptırmak isteyen veliler için ise kayıt paraları 15- 20 bin TL civarlarına kadar çıkmaktadır. Özel okul fiyatlarında bağış talepleri olmaktadır” görüşünü ifade etti.

İlgezdi, konuyu TBMM gündemine de taşıyarak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a, “Velilerden zorunlu bağış alındığı gerekçesi ile yapılan kaç şikâyet başvurusu vardır? Kaç okul idarecisi hakkında işlem yapılmıştır?” sorularını da yöneltti.

 

 

CHP’li İlgezdi: ‘Bağış veremeyen veliler geri çevriliyor ’
+ - 0
Advert

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advert
Advert
Giriş Yap

Sol Medya ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin